A+ A A-

Travnik: Prijem za pobjednike XV mektebskog takmičenja

Travnik, 28.05.2012. - Na nedavno završenom XV takmičenju polaznika mektebske pouke koje je održano u Biljanima, MIZ Ključ 19. maja, ove godine, predstavnici travničkog Muftiluka su osvojili izvrsno prvo mjesto u ekipnom plasmanu.

prij-pob-xv-tak-05-2012-1

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji općeg znanja, prvo mjesto pripalo je Duranović Lejli, čiji je mualliam mr. hfz. Elvir ef. Duranović, drugo mjesto u kategoriji kiraet za mlađi uzrast, osvojio je Hodžić Davudu, čiji je muallim Mirza ef. Šabanović, a u kategoriji kiraet za stariji uzrast, pripalo je Perenda Farisu, koji je učio pred Fahrudin ef. Haseljićem. Ovim uspjehom predstavnici Muftiluka travničkog su još jednom pokazali zavidan nivo znanja i u najboljem svijetlu predstavili sebe, svoje roditelje i travnički Muftiluk.

prij-pob-xv-tak-05-2012-2

U povodu ovog uspjeha muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović je u svom Uredu primio pobjednike koji su bili u pratnji svojih muallima. Tom prilikom muftija je pohvalio njihov uspjeh, kao i uspjeh njihovih muallima, te im uručio prigodne nagrade.

Predstavnik muftiluka travničkog mr. hfz. Elvir ef. Duranović je s druge strane muftiji uručio  priznanje koje Rijaset dodjeljuje za osvojeno prvo mjesto u ekipnom plasmanu.

Rezultate ovogodišnjeg mektebskog takmičenja možete pogledati na linku ispod:

XV mektebsko takmičenje