Promo banner

A+ A A-

Kuvajtski ambasador kod banjalučkog muftije

Banja Luka, 23. maj 2012. - Jučer je, muftiju banjalučkog posjetio ambasador Države KuvajtBiH g. MohammadFadelKhalaf.

Tom prilikom kuvajtski ambasador obećao je svu svoju pomoć Muftijstvu banjalučkom za izgradnju Islamskog centra sa Medresom - Islamskom gimnazijom u Banja Luci.

muba-kuv-amb-05-2012-0

Muftija je poslije ugodnog i prijatnog razgovora uz kahvu kuvajtskom ambasadoru u znak zahvalnosti uručio skromni poklon-hediju od Muftijstva banjalučkog, nakon čega su se uputili prema gradilištu Ferhadije, gdje su ih dočekali članovi Direktorija za obnovu Ferhadije, na čelu sa uvaženim prof. dr. Muhamedom Hamidovićem, šefom projekta obnove Ferhadije; h. Kasim Mujičić, predsjednik medžlisa IZ-ce Banja Luka i  prof. h. Ermin ef. Vučkić, zamjenik muftije banjalučkog.

muba-kuv-amb-05-2012-1

Kuvajtski ambasador je na gradilištu Ferhadije upoznat sa tokom obnove Ferhadije i radovima koji su u toku, gdje je Njegova ekselencija, gospodin Ambasador, iskazao jedno veliko divljenje i izrazio želju da, prilikom Njegove sljedeće posjete Muftijstvu banjalučkom, Fehadija bude obnovljena, ako Bog da.

Napominjemo, ovo je od septembra 2011. godine, treća posjeta ambasadora Mohammada Fadel Khalafa, Muftijstvu banjalučkom.

muba-kuv-amb-05-2012-2