Promo banner

A+ A A-

Tuzla: Muftija tuzlanski i Mirsad Kebo razgovarali o stanju u Srebrenici

tuzlaUred Muftije tuzlanskog u Tuzli je u utorak, 22.5.2012. godine, posjetio potpredsjednik Federacije BiH, gospodin Mirsad Kebo. Tom prilikom, gospodin Kebo je razgovarao sa Muftijom tuzlanskim Husein-ef. Kavazovićem o stepenu ostvarenja i zaštite vjerskih prava i sloboda na području Muftijstva, kao i o stanju Bošnjaka-muslimana u Srebrenici.

Potpredsjednik FBiH je istakao da je država spremna garantovati prava i slobode svih vjernika, uključujući i pravo na organiziranje u okvirima vjerskih zajednica. Osim toga, ukazao je na naglašenu potrebu da država pruži i materijalnu pomoć vjerskim zajednicama, kako bi na autentičan način mogle odgovoriti svojoj misiji.

Muftija je zahvalio predsjedniku Federacije BiH na inicijativi da država preuzme obavezu reguliranja penzionog i invalidskog osiguranja vjerskih službenika, uz nadu da će država naći snage da nakon 67 godina ovo pitanje konačno riješi. Od perioda Kraljevine Jugoslavije, penziono osiguranje vjerskih službenika nije bilo predmet interesovanja države, iako su finansijske prilike od tog vremena znatno poboljšane.