A+ A A-

Tuzla: IV Humanitarni bazar ''Poklon dvostruke radosti''

U subotu, 19. maja 2012. godine u organizaciji Asocijacije žena MIZ Tuzla, u Behram - begovoj biblioteci, sa početkom u 13.00 h upriličen je humanitarni bazar pod nazivom ''Poklon dvostruke radosti''. Ovaj, četvrti bazar po redu, pripremile su žene koje su svojim entuzijazmom i na ovaj način željele pomoći osobama koje pripadaju ugroženim kategorijama društva. 

hum-baz-tuzla-05-2012-1

,,Došle smo na ideju da doniranjem polovne ili nove odjeće, knjiga, nakita, izradom kreativnih radova pomognemo ugroženim kategorijama društva, na način da te stvari na humanitarnom bazaru prodajemo, a zatim kupujemo prehrambene artikle i lijekove i dostavljamo onima kojima je to potrebno'' - kazala je Sabina Glumčević, jedna od učesnica  bazara ''Poklon dvostruke radosti''. 

Šemsa Begunić i Merima Vrabac su naglasile da se spremanjem bazara i izradom radova bave iz razloga što žele svoje penzionerske dane iskoristiti na plemenit način i vrijeme trošiti na hairli djela.

Bahira Blagojević je jedna od osoba koje su dobile humanitarni paket od Asocijacije. Kad je saznala na koji način djeluju žene koje su je posjetile  odlučila je da im se pridruži u izradi kreativnih radova, iznoseći  neke svoje originalne ideje.

Neke od ideja za efikasniju izradu kreativnih radova članicama udruženja su iznijele profesorica Islamske vjeronauke Mersada Nuruddina Agović i profesorica Engleskog jezika Emina Džambegović.

Posjetioci su imali priliku učestvovati u humanitarnoj akciji kupovinom nečega na bazaru i družiti se sa organizatorima, razmjenjujući znanja i iskustva koji bi bili od koristi za dalji humanitarni rad.

M. N. Agović

  • 0202