Promo banner

A+ A A-

Vlasenica: Napad na imama Nurdin-ef. Grahića

hajrija-dzamija-vlasenica

U petak 18. maja u vrijeme jacije namaza, Došić Velibor nasrnuo na glavnog imama Medžlisa IZ Vlasenica Nurdina ef. Grahića, vrijeđajući i psujući. Intervenisala je policija.

- U petak 18.maja 2012.godine, u vrijeme učenja ezana za jaciju namaz, lice srpke nacionalnosti Velibor Došić je pokušao ući u harem Hajrija džamije. Zbog onemogućenosti da otvori kapiju, počeo je da udara nogama i rukama u nju, te da psuje i vrijeđa. Zbog ogromne buke i galame otišao sam do prozora da uvidim šta se dešava, isto lice je počelo da me vrijeđa, psuje majku i prijeti, te pozvao me van da se obračuna sa mnom. Nakon toga sam odmah obavijestio Policijsku stanicu o nemilom događaju, obzirom da je patrola bila u blizini džamije ubrzo su ga uhapsili i odveli u Policijsku stanicu. Zbog ogromne količine agresivnosti koju je lice pokazivalo, može se konstatovati, da bi njegov ulazak u džamiju bio koban, i rezultirao bi najgorem. - rekao nam je Vlasenički imam Grahić.

Ovo nije jedinstven slučaj da se vrše napadi na Bošnjake povratnike u Vlasenicu, podsjećamo na slučaj od 20. aprila i kamenovanja kolone u kojoj su prevoženi tabuti sa identifikovanim Bošnjacima žrtvama etničkog čišćenja iz 1992-1995. godine.

(www.preporod.com)