Promo banner

A+ A A-

Pilot projekat unapređenja vakufske imovine

U posljednjoj sedmici mjeseca aprila 2012. godine na području Medžlisa Islamske zajednice Visoko otpočeo je pilot projekat za unapređenje vakufske imovine. Angažmanom Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH stvoreni su uslovi da se u jednom od džemata otpočne sa unapređenjem vakufske imovine. Naime, Medžlis islamske zajednice Visoko je izvršio dobar odabir džemata Maurovići, u kojem je uređeno zemljište i akcijski izvršena sadnja sadnica šljive. Uživanje je bilo učestvovati u akciji džematlija i mektebske djece koji su 1.200 m2 zasadili za rekordnih dva sata.

vd-projekat-parcele-visoko-04-2012-1

Dovom upućenom Uzvišenom Stvoritelju Milostivom, proučenom od strane mjesnog imama h. Sead ef. Goralije i poluglasnim izgovaranjem AMIN iskrenih duša, učenika mektebske nastave i ostalih prisutnih krenuo je i završen ovaj hairli posao. Ovom značajnom trenutku prisustvovali su i predstavnici Human Apel Internacional-a koji su donirali dio sredstava za ovaj projekat. Osim ovog voćnjaka Human Apel Internacional je na zahtjev Vakufske direkcije donirao i sredstva za jedan plastenik koji će biti instaliran na vakufskom dobru u bivšoj kasarni „Ahmet Fetahagić“ u Visokom.

Ovaj projekat su sa stručne strane pratili uposlenici firme „Bios“koji su se pobrinuli da sve bude po propisima koji su neophodni da se formira voćnjak.

Medžlis islamske zajednice Visoko planira da od ove godine proba u svakom džematu formirati makar po jedan voćnjak sličan ovom. U tom pravcu postoji koordinacija sa Vakufskom direkcijom koja je spremna da svojim autoritetom pomogne projekte ove vrste.

Foto i tekst: Senad Goralija

  • DSCF1534DSCF1534