A+ A A-

Učenici OŠ „Hilmi ef. Šarić“ iz Tarčina uručili pomoć Narodnoj kuhinji Stari Grad

Vijeće učenika OŠ „Hilmi ef. Šarić“ iz Tarčina u toku svake školske godine pokrene i realizuje najmanje jednu humanitarnu akciju u okviru koje pomažemo našim učenicima i sugrađanima koji žive u stanju socijalne potrebe.

ha-us-tar-05-2102-3 

Ovaj put smo se odlučili da napravimo iskorak iz okvira lokalne zajednice i da prikupljenu pomoć uručimo Narodnoj kuhinji Stari Grad, jer znamo da je ovo mjesto na kojem će naši prilozi doći u prave ruke.

U ovoj,  kao i u svakoj našoj akciji su učestvovali učenici, nastavnici i svi ostali uposlenici OŠ „Hilmi ef. Šarić“ iz Tarčina, uz nesebičnu podršku našeg direktora Nermina Subašića.  Napominjemo da čak imamo i novčani prilog iz Njemačke, od naših malih prijatelja Hamze i Lamije Amine Karađuz, koji su za akciju saznali od jedne naše nastavnice.

 ha-us-tar-05-2102-1

Odziv na humanu akciju koju su pokrenuli članovi Vijeća učenika OŠ „Hilmi ef. Šarić“ iz Tarčina bio je više nego uspješan što pokazuje i količina prikupljene hrane i novca. Vrijednost naše današnje donacije kreće se blizu hiljadu konvertibilnih maraka.

Pored članova Vijeća učenika, koji su u ovu akciju uložili mnogo truda, zaslužna je i nastavnica vjeronauke Halima Ramić, koja je, kao koordinator Vijeća učenika, inicirala ovu ideju i u svemu aktivno sudjelovala.

ha-us-tar-05-2102-3

Za novac koji smo prikupili, kupili smo isključivo domaće proizvode kako bismo razvijali kulturu kupovine  domaćih proizvoda i kako bismo skromno potpomogli razvoj domaće privrede.

Možda je najvažnije da naglasimo kako mi drugima ne pomažemo zato što smo bogati, već zato što imamo veliko srce, a to je ipak najveće bogatstvo. Mnogi naši prijatelji i učenici i sami teško žive, pa ipak su se uključili i donirali sredstva i hranu za Narodnu kuhinju. To samo govori koliko smo mi djeca nesebična bića.

Halima Ramić, nastavnica vjeronauke i koordinator Vijeća učenika