A+ A A-

MIZ Zavidovići: Bratska posjeta Potočarima

Medžlis IZ Zavidovići je u subotu 28.04.2012 godine organizovao ekskurziju za polaznike kursa Kur“ana za odrasle. Oko 150 polaznika posjetilo je Potočare,mjesto genocida nad Bošnjacima i najvećeg zločina u Evropi poslije drugog svjetskog rata.

miz-zavidovici-potocari-04-2012

Na samom početku posjete,održano je predavanje koje je vodio Azir Osmanović, kustos memorijalnog centra. U okviru predavanja prikazan je i kratki film o stradanju Srebreničana. Centralni dio posjete,održan je u musali memorijalnog centra, gdje su polaznici kursa proučili hatmu i poklonili je pred duše ubijenih Srebreničana.

Glavni imam medžlisa IZ Zavidovići, obratio se prisutnima, poslije klanjanja namaza kazavši između ostalog da je posjeta Potočarima obaveza svakog Bošnjaka. Posjeta je nastavljena odlaskom u Srebrenicu, gdje su polaznici kursa napravili predah u prostorijama medžlisa IZ Srebrenica,a onda se uputili  nazad u Zavidoviće.

Ono što još treba da se istakne jeste to da su se ova dva medžlisa pobratimili i na taj način ojačali vezu i akoBogda bolju saradnju u budućnosti.

Edis Mehić