A+ A A-

Završeni XIII sportski susreti učenika medresa

Ceremonijom proglašenja pobjednika i svečanim zatvaranjem, jučer (29.04) su u Behram-begovoj medresi završeni tradicionalni XIII sportski susreti srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u BiH. Organizator ovih Susreta je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a suorganizator i domaćin je bila Behram-begova medresa u Tuzli.

Ekipe iz osam medresa (Sarajevo,Mostar, Cazin, Visoko, Travnik, Novi Pazar, Podgorica i Tuzla) takmičile su se u disciplinama mali nogomet, košarka, atletika (100 m, 200 m, 4x100 m, 800 m,bacanje kugle, skok udalj), stoni tenis i šah, na sportskim terenima u Behram-begovoj medresi, na stadionu Tušanj i u Univerzitetskoj sportskoj dvorani.

Jučer su odigrane utakmice za treće i prvo mjesto u košarkaškom i malonogometnom turniru. U košarci je prvo mjesto osvojila ekipa Karađoz-begove medrese iz Mostara, a u malom nogometu ekipa domaćina Behram-begova medresa, ubjedljivo savladavši u finalu ekipu Medrese Gazi Isa-beg iz Novog Pazara rezultatom 7:0.

13-spor-susreti-med-2012

Sveukupni pobjednik ovogodišnjih sportskih susreta srednjoškolskih obrazovnih ustanova Islamske zajednice u BiH je Behram-begova medresa, čije su ekipe osvojile ukupno 113 bodova, pehar i veliki bajrak. Drugo mjesto sa 82,75 bodova je pripalo ekipi Karađoz-begove medrese iz Mostara, a treće ekipi Medrese Gazi Isa-beg iz Novog Pazara, s osvojenih 67,50 bodova.

S.M.