A+ A A-

Susreti Bošnjakinja u Mostaru

„Bosanskom sinijom“ na kojoj su se našla tradicionalna slatka jela i pića, koja su služile djevojke u narodnoj nošnji uz podjelu informativnih letaka o programu i nezaobilaznu  mostarsku sevdalinku sinoć (27.04) je ispred Kulturnog centra na Bunur označen početak Prvih Susreta Bošnjakinja koji će sa nizom zanimljivih sadržaja biti realizirani tokom vikenda. Prvi susreti Bošnjakinja na kojima su učešća uzele broje organizacije žena sa bošnjačkim predznakom iz naše zemlje centralna su tačka ovogodišnje manifestacije Dani mevluda i zikra. U programu će biti realizirani: modna revija, promocija knjige „Skovana od vremena“ autorice Amare Šabić Langić a njeni promotori  mr. Lejla Žujo i Elvedin Nezirović, izložba rukotvorina iz Seharinih radionica u dvorištu Roznamedžijine džamije, te radionice s temama: „Prepoznaj svoje kvalitete“, „Šta je potrebno znati da bi se pokrenuo posao“, „Sabur“, „Ravnoteža tijela i duha“. Kao poseban kuriozitet najavljeno je proglašenje  „Intelektualka godine u Mostaru“, u Seharinom izboru prema rezultatima glasanja putem  web stranice www.seharamostar.com i Seharine Facebook stranice.

sus-bos-mostar-04-2012-1

„Između mnoštvo zadanih ciljeva, koje smo sebi postavili, organizirajući ovaj događaj, jedan od prioritetnijih jeste formiranje Asocijacije Bošnjakinja na nivou Bosne i Hercegovine“, ističe koordinatorica Kulturno edukativnog centra „Sehara“ i kordinatorica susreta Lejla Mušić.

Prema riječima koordintorice Mušić susreti su dobra prilika da se Sehara detaljno predstavi mostarskoj javnosti pogotovo afirmisanim ženama u Mostaru.  

sus-bos-mostar-04-2012-2

Kulturno- edukativni centra za ženu „ Sehara" osnovan je kao zajednički projekat Kulturnog centra „Kralj Fahd“ i Medžlisa Islamske zajednice Mostar 2008. godine. Ove godine Sehara obilježava uspješan završetak četvrte radne sezone i najavljuje novu, petu aktivnu godinu za svoje članice i prijateljice.

Hasan Eminović