A+ A A-

13. Sportski susreti učenika medresa

behram-begova-medresaNa sastanku Odbora za sport Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanom u Vjerskoprosvjetnoj službi, dana 16. aprila 2012. godine, usvojen je Protokol 13. sportskih susreta učenika medresa, te Protokol svečanog otvaranja i zatvaranja sportskih susreta.  Obavljeno je i izvlačenje grupa i utvrđena satnica odigravanja utakmica. Ovogodišnji sportski susreti učenika medresa održavaju se u Tuzli 28 i 29. aprila 2012. godine, a domaćin je „Behram-begova-medresa“. 

Na ovogodišnjem takmičenju će učestvovati oko 150 takmičara iz 6. medresa u Bosni i Hercegovini: “Behram-begova medresa“ iz Tuzle, „Karađoz-begova medresa“ iz Mostara, „Elči Ibrahim-pašina medresa“ iz Travnika, medresa „Osman ef. Redžović“ iz Velikog Čajnog kod Visokog, „Gazi Husrev-begova medresa“ iz Sarajeva, medresa „Džemaludin Čaušević“ iz Cazina, medresa„Mehmed Fatih“ iz Podgorice te medresa „Gazi Isa-beg“ iz Novog Pazara.

Otvaranje manifestacije je predviđeno za subotu, 28. aprila 2012. godine u 8,30 sati na stadionu Tušanj, nakon čega će se pristupiti takmičenju u atletskim disciplinama, bacanju kugle i skoku udalj, koje će se održati na pomenutom stadionu. Nogometno takmičenje će se održavati u fiskulturnoj sali „Behram-begove medrese“, dok će se turnir u košarci odvijati u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli. Takmičenje u šahu i stonom tenisu će se održati u prostorijama „Behram-begove medrese“. Finalne utakmice, utakmice za treće mjesto, dodjela medalja, kao i zatvaranje 13. sportskih susreta učenika medresa, predviđeno je za nedjelju, 29. aprila 2012. godine, od 8,00 - 11,00 sati u fiskulturnoj sali „Behram-begove medrese“.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja se održava od 1998. godine.

Edin Spahić