A+ A A-

Delegacija Muftiluka zeničkog posjetila Fakultet islamskih nauka

U ponedjeljak 23. aprila 2012. godine delegacija Muftiluka zeničkog koju je predvodio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetila je Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Domaćin delegaciji Muftiliuka bio je dekan prof. dr. Ismet Bušatlić, a delegaciju su pored muftije zeničkog činili: dr. Zuhdija Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, Sulejman ef. Efendić, glavni imam MIZ Zavidovići, mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica i Edin ef. Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

muze-del-fin-04-2012

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti da se u Zenici organizira istureno odjeljenje Fakulteta islamskih nauka.

Muftija zenički istakao je da je motiv za ideju organiziranja isturenog odjeljenja Fakulteta islamskih nauka imao u činjenici da bi se na taj način za šezdeset pet imama sa područja Muftiluka zeničkog, koji studiraju na Imamskom smjeru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, olakšalo ispunjavanje obaveze sticanja fakultetske diplome, uz manje odsustva sa terena i znatno niže troškove.

Dekani su se složili da postoje objektivne mogućnosti za realizaciju navedenog projekta, a dogovoreni su i konkretni koraci koje je u narednom periodu potrebno poduzeti u cilju realiziranja istog.