Promo banner

A+ A A-

Održano mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa Bosanski Novi

mek-takmicenje-b-novi-04-2012-1Dana, 22.04.2012 godine održano je mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Novi. Džemat Blagaj Japra je bio domaćin te se takmičenje održalo u mektebskoj prostoriji ovog džemata.

Prema ustaljenim pravilima i prospisima takmičenje se odvijalo u tri kategorije i to: Test općeg islamskog znanja, Kiraet za uzrast do 12 godina, Kiraet za uzrast od 12-15 godina.

Nakon što je komisija ocijenila radove učesnika, dobili smo i zvanične rezultate.

U kategoriji test općeg islamskog znanja učestvovala su po jedan-dva kandidata iz svakog džemata, a poredak je sljedeći, najuspješniji pojedinci su:

1.mjesto) Kajtezović Ajla, džemat Urije

2.mjesto) Mulazimović Šeherzada, džemat Buljuk

3.mjesto) Imširović Sara, džemat Urije.

U kategoriji kiraet za uzrast do 12 godina, po jedan kandidat, poredak je sljedeći, pobjednik iz Kiraeta do 12 godina je:

  1. 1.mjesto Kajtezović Ajla džemat Urije.

U kategoriji Kiraet za uzrast od 12-15 godina, po jedan kandidat, poredak je sljedeći, najuspješniji pojedinci iz Kiraeta 12-15 godina su:

  1. 1.mjesto Dedić Husein džemat Urije.

Prema ostvarenim rezultatima Mekteb Urije je i pojedinačni i ekipni pobjednik takmičenja te će Ajla Dedić predstavljati Bosanski Novi na takmičenju Bihaćkog muftijstva iz oblasti općeg islamskog znanja i kiraeta do 12 godina a Dedić Husein nastavlja takmičenja iz Kiraeta od 12-15 godina.

Za sve učesnike takmičenja džemat Blagaj je pripremio ručak i sokove a Medžlis IZ-e Bosanski Novi je obezbijedio paketiće i CD sa islamskim sadržajem i za prva tri mjesta iz testa općeg znanja i novčane nagrade od po 20 KM.

mek-takmicenje-b-novi-04-2012-2

Takmičenje na nivou Bihaćkog muftijstva će se održati 06. maja 2012. godina na kojem će učešće uzeti pobjednici iz Medžlisa Cazin, Bihać, Krupa, Kostajnica, Sanki Most, Petrovac, Prijedor, Kozarac, Bužim i Kladuša.

Svim učesnicima takmičenja čestitamo na dobrom pokazanom znanju a pobjednicima želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja.

Domaćinima ovogodišnjeg takmičenja, džematskom odboru Blagaj i imamu hfz. Emir ef. Nuhiću se iskreno zahvaljujemo na dobroj organizaciji i ugodnom boravku svih takmičara i njihovih imama.

(www.bosanskinovi-urije.com)