Promo banner

A+ A A-

Liga za Sandžak osuđuje sramno djelovanje FTV

ftv-logo-izd-1Udruženje Liga za Sandžak izdalo je saopćenje u kojem oštro protestira protiv odnosa Federalne televizije, kao javnog servisa koji narod finansira, prema vjeri i vjerskim predstavnicima. U tom saopćenju se kaže:

- Federalna televizija (FTV), kao medij u službi agresivnog ateizma, već dugi niz godina gledaocima plasira gnusne laži i klevete o vjerskim velikodostojnicima i ostalim vjernicima, kontinuirano šireći mržnju prema njima.

Medijsku slobodu ova televizija zamijenila je planskim i tendencioznim projiciranjem nereda i izazivanjem iracionalnog straha kod gledaoca od vjere i vjernika, gdje u odnosu na ostale medije u toj nemoralnoj ulozi prednjači. Potpuno je apsurdno da vjernici plaćaju televiziju da bi ih ona vrijeđala i ponižavala njihove vrijednosti i institucije.

Udruženje Liga za Sandžak osuđuje sramno djelovanje Federalne televizije i poziva sve poštene građane da obustave plaćanje TV pretplate, te barem na taj način, sačuvaju dostojanstvo koje im ova TV kuća, već duže vrijeme, dovodi u pitanje, navodi se u saopćenju Lige za Sandžak.