A+ A A-

Zenica: Održano općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

U subotu 07. 04. 2012. godine Osnovna škola ''Ćamil Sijarić'' u Nemili bila je domaćin 6. općinskog takmičenja iz Islamske vjeronauke. 

U jutarnjim satima 45 učenika, predstavnika 15 osnovnih škola iz Zenice, u pratnji svojih nastavnika organizovano su došli u prostorije naše škole gdje su ih srdačno dočekali vrijedni domaćini.

takmicenje-vjero-zenica-04-2012-2

Po prijemu gostiju uslijedio je kratki program u izvedbi školskog hora pod vođstvom nastavnika Muzičke kulture Armina Patkovića, a nakon toga uslijedilo je kratko obraćanje direktora škole gospodina Elvedina Hasanbašića koji je nadahnut riječima ukazao na vrijednost znanja.

Nakon toga savjetnica za Islamsku vjeronauku prof. Emina Grabus je proglasila takmičenje otvorenim, nakon čega su učenici po razredima VI, VII i VIII raspoređeni u učionice i marljivo izrađivali svoje testove. U tom periodu nastavnici su nastavili druženje u kabinetu Islamske vjeronauke gdje su uz kahvu i skromnu zakusku razmijenili svoja iskustva. Po izradi testova učenici, njihovi pratioci i vrijedni domaćini su organizovano otišli u obilazak Vrandučke tvrđave gdje im je upriličen doručak i kratko upoznavanje sa znamenitostima ovog mjesta. U 12:30 uslijedio je povratak u školu gdje je izvršeno proglašenje pobjednika i uručivanje priznanja i nagrada najboljima.

takmicenje-vjero-zenica-04-2012-1 

Od šestih razreda najbolji su bili:

  1. Amila Mehić – OŠ Hamza Humo
  2. Sara Pivić – OŠ Ćamil Sijarić
  3. Lamija Imamović – Musa Ć. Ćatić

Od sedmih:

            1. Neira Avdić – OŠ Hamza Humo

            2. Imran Kovač – OŠ Ahmed Muradbegović

            3. Nedžma Salkić – OŠ Aleksa Šantić

Od osmih:

            1. Medina Mujčinović – OŠ Mak Dizdar

            2. Selma Kulačić – OŠ Hamza Humo

            3. Hatidža Jusić – OŠ Ćamil Sijarić

U ukupnom plasmanu najbolje rezultate su ostvarile su sljedeće škole:

            1. OŠ Hamza Humo                                             

            2. OŠ Ćamil Sijarić

            3. OŠ Mak Dizdar

Na kraju je glavni imam Medžlisa Zenica mr. Jakub ef. Salkica uputio nekoliko veoma nadahnutih savjeta učenicima i nastavnicima i zaželio svima sreću u budućem radu. Potrebno je istači značaj ovakve vrste takmičenja i druženja učenika različitih škola, a čemu je najveći doprinos dao Medžlis IZ Zenica.