A+ A A-

U Tešnju promovirana knjiga „Vrijednosti učenja Kur'ana“

U utorak, 10. aprila 2012. godine, u okviru redovnog seminara za imame Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, u Ferhat-pašinoj (Čaršijskoj) džamiji u Tešnju, promovirana je knjiga ''Vrijednosti učenja Kur'ana'' autora hfz. dr. Halil ef. Mehtića, profesora Kiraeta na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

muze-tesanj-04-2012-1

Nakon uvodnog obraćanja glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića, autor knjige hfz. dr. Halil ef. Mehtić održao je predavanje na temu ''Vrijednosti učenja Kur'ana''. Citirajući kur'anske ajete i hadise Muhammeda, s.a.v.s., hfz. dr. Mehtić ukazao je na mnogobrojne vrijednosti učenja Kur'ana, ali i na pouke i poruke pomoću kojih se možemo sačuvati od iskušenja s kojima se susrećemo.

 muze-tesanj-04-2012-3

Knjigu ''Vrijednosti učenja Kur'ana'' imamima Medžlisa IZ Tešanj predstavio je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. Muftija zenički čestitao je autoru, izrazivši očekivanje da će ova knjiga njenim čitateljima biti dodatni podsticaj za učenje, slušanje, razumijevanje i izučavanje Kur'ana.

U svom izlaganju, muftija je istakao da: ''U islamu knjiga Kur'an ima središnje mjesto. To je vječni govor Božiji, vječna riječ Božija po svome značenju i smislu.'' Također, muftija je konstatovao da je ova knjiga najpotpunija studija o vrijednosti učenja Kur'ana.

muze-tesanj-04-2012-2

Nakon promocije knjige muftija zenički, autor knjige i glavni imam posjetili su gradilište upravne zgrade Medžlisa IZ Tešanj i firmu ''Koteks'' Tešanj.