Promo banner

A+ A A-

MIZ Tešanj posjetio zenički muftija

muze-tesanj-04-2012U petak, 06. aprila 2012. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom, muftija zenički, u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića i predsjednika IO MIZ Tešanj gosp. Zehrudina Kruške posjetio je preduzeće ''Bio-šamp'' d.o.o. Tešanj. Vlasnik i direktor gosp. Fahir Hasanić predstavio je osnovne informacije o preduzeću ''Bio-šamp'', istakavši da se ovo preduzeće od 2002. godine bavi proizvodnjom gljiva – svježih šampinjona i bukovača, te pasterizovanih šampinjona. Proizvodnja se vrši u plastenicima i proizvodnoj hali veličine 1000 metara kvadratnih, tako da ovo preduzeće svakodnevno proizvodi svježe gljive, potpuno prirodnim putem, bez upotrebe hemijskih sredstava. Preduzeće ''Bio-šamp'' najveći je proizvođač gljiva u Bosni i Hercegovini. Vrijedno je spomenuti da preduzeće ''Bio-šamp'' aktivno učestvuje u projektima Medžlisa Islamske zajednice Tešanj.

U okviru posjete Medžlisu IZ Tešanj muftija je prisustvovao i mevludskom programu u džematu Šije, koji je upriličen povodom sjećanja na šehide džemata Šije, Šije Polje i Šije Gornje Polje.

Muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, ukazao je na potrebu jačanja međusobnog povjerenja, na potrebu pravde i pravičnosti u našem društvu, na obavezu očuvanja porodice i čuvanja sjećanja na šehide.