Promo banner

A+ A A-

Delegacija Elči Ibrahim-pašine medrese kod reisu-l-uleme

Reisu-l-ulema IZ u BiH dr. Mustafa-ef. Cerić je u srijedu, 4. aprila 2012. godine, u Sarajevu primio delegaciju Elči Ibrahim-pašine medrese koju je predvodio direktor mr. Đevdet Šošić i pomoćnik direktora za internat prof. Safet Durguti. Razlog posjete je bilo upoznavanje reisu-l-uleme sa novim rukovodstvom škole, članovima Upravnog odbora i predstavnicima Kolektiva koji su u školi zaduženi određenim segmentom rada.

reis-elci-med-04-2012

Direktor Medrese je upoznao reisu-l-ulemu sa trenutnim aktivnostima škole na nastavnom i vannastavnom planu, projektima koji slijede i iznio potrebe koje imamo kao ustanova a tiču se finansijske podrške za dovršetak radova na ženskom internatu te urađene projektne dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale.

Posebno je razmatrana maturska akademija na koju je svoj dolazak potvrdio i reisu-l-ulema Cerić te protokol koji je vezan za dolazak reisu-l-uleme Republike Turske šejha Mehmeda Gormeza na svečanu akademiju u našoj medresi. S tim u vezi su precizirane aktivnosti i obaveze koje proističu iz toga. Reisu-l-ulema je iskazao svoje oduševljenje posjetom, dao punu podršku Elči Ibrahim-pašinoj medresi i njezinom rukovodstvu te iznio svoje viđenje uloge medresa u zajednici i opravdanost njihovog postojanja i rada.