A+ A A-

Tuzla: U džamiji „Princa Abdullaha“ održano takmičenje u hifzu sure Al-Hudžurat

U organizaciji džemata džamije princa Abdullaha u Tuzli i Servisa za kreativna rješenja, 03. aprila 2012. godine nakon akšam namaza u džamiji princa Abdullaha održano je takmičenje u hifzu sure Al-Hudžurat. Od 20 kandidata koji su se prijavili na časove učenja sure Al-Hudžurat napamet, u proteklih 20 dana njih 15 je uspješno naučilo ovu suru.

Takmičenju je pristupilo dvanaest kandidata, a prvo mjesto osvojio je Harun Omerović, druga je bila Selsebil Hasanbašić a treći Abdulkadir Omerović.

takmicenje-hifz-tuzla-04-2012

U Komisiji za ocjenjivanje kandidata  bili su: Hfz. Ahmed ef. Huskanović-imam džamije princa Abdullaha u Tuzli, Hfz. Edin ef. Peštalić-imam džamije princa Abdullaha u Tuzli i Jasmin Nedimović, prof.

Nagrada za prvo mjesto bila je 300 KM, za drugo mjesto 200 KM i za treće mjesto 100 KM.

Diplomu i novčanu nagradu najboljim kandidatima uručio je Glavni imam Medžlisa  Islamske zajednice Tuzla, doc. dr. Amir ef. Karić.

Diplome i utješne novčane nagrade ostalim kandidatima uručio je  Jasmin Nedimović iz Servisa za kreativna rješenje Ovoj svečanosti prisustvovalo je nekoliko imama Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, veliki broj džematlija i džematlijki, te  roditelji i rodbina takmičara.

E.M.