A+ A A-

Na Ahiret preselio bihaćki imam hadži Sead ef. Zec

sead-zec-iz-dzemataDana 28. 03. 2012. godine, nakon kratke i teške bolesti, u 68-oj godini života na Ahiret je preselio hadži Sead ef. Zec. Dženaza će se obaviti u petak (30.03.2012.g.) nakon ikindije namaza (16.35) u džematu Pokoj.

Pozivamo sve imame našeg, ali i drugih medžlisa, da dođu u džamiju u Pokoju do 15.00 sati gdje će se proučiti Hatma Kur'an pred dušu našeg dragog Seada.

Hadži Sead ef. Zec je rođen 17. 02. 1944. godine u mjestu Jasika kod Zenice, a bio je bio dugogodišnji imam u našem Medžlisu, imam džemata Pokoj (od 24. 07. 1967. godine do 01. 02. 2009. g.), a prije toga je radio u džematu Podgredina (od 11. 05. 1963. godine do 14. 09. 1965. godine). Između službe u ova dva džemat Sead ef. je odslužio vojni rok, nakon kojeg je došao u džemat Pokoj, Medžlis IZ-e Bihać. Možemo kazati da je čitav svoj radni i životni vijek proveo u našem Medžlisu služeći dini Islamu i muslimanima. Iza sebe je ostavio jedan od najsređenijih i najfunkcionalnijih džemata, veliki broj učača Kur'ana, čestitu porodicu i džematlije koje će ga pamtiti do Sudnjega dana.

Kolektiv Medžlisa IZ-e Bihać, na čelu sa Glavnim imamom i Predsjednikom Medžlisa, svi uposlenici i imami našeg Medžlisa duboko žale što izgubiše svog kolegu, dugogodišnjeg imama i prijatelja, učitelja i dobrog insana. Pamtićemo ga po njegovom strpljenju, po njegovoj blagosti i nasmijanom licu.

Iza sebe hadži Sead ef. Zec je ostavio suprugu Mavalu, sina Alaudina, kćerke Belkisu i Murisu, unučad Benjamina, Aladina, Aldina i Nadiju, zetove, snahe, braću, sestre, rodbinu, prijatelje, komšije, džematlije, kolege imame ... sve one koji će hadži Seada ef. Zeca pamtiti samo po dobru i velikom trudu na polju rada za dini Islam.

Molimo Allaha dž.š. da ti podari najljepše perivoje Dženneta, a tvojoj porodici lijepog sabura. Amin.

Kolektiv MIZ Bihać

(www.mizbihac.com