A+ A A-

Regionalni seminar o vakufima

vakufska-direkcija-sarajevo-3Vakufska direkcija IZ u BiH u saradnji sa Generalnim sekretarijatom vakufa Kuvajta i Islamskom bankom za razvoj iz Džede organizirat će regionalni seminar u Sarajevu pod nazivom „Upravljanje i investiranje u vakufe“, u periodu od 02. do 05. aprila 2012. godine.

Učešće na seminaru uzet će 40 predstavnika islamskih zajednica balkanskih zemalja, i to: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, kao i Turske.

Cilj seminara je uspostaviti saradnju između samih zemalja učesnika kao i razmjena pozitivnih iskustava, određivanje smjernica u daljem razvoju vakufa kako u Bosni i Hercegovini tako i u ostalim zemljama Balkana, te edukacija o najadekvatnijim načinima upravljanja i investiranja u vakufe.

Svečano otvaranje seminara će se održati u ponedjeljak, 02. aprila 2012. godine, sa početkom u 9,00 sati (hotel Evropa, ulica Zelenih beretki u Sarajevu)

Na otvaranju seminara prisutnima će se obratiti reisu-l-ulema IZ u BiH dr. Mustafa Cerić, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH NJ.E. Eid Mohammed Al-Thaqafi i ambasador države Kuvajt u BiH NJ.E. Mohammad Fadel Khalaf