Promo banner

A+ A A-

Održan sastanak i seminar za imame Medžlisa IZ Bihać

bihacU ponedjeljak, 27. 02. 2012. godine, s početkom u 9.30 sati u prostorijama bihaćkog Muftijstva, održan je sastanak bihaćkih imama. Sastanak je otpočeo sa prigodnim učenjem Kur'ana a zatim se prisutnima obratio bihaćki muftija Hasan ef. Makić, te glavni imam Mensur ef. Ćehić, koji je i vodio sastanak.

U sklopu sastanka održan je i treći krug Edukacijskog seminara za imame i mu'allime. Predavač je bio prof. Omer ef. Kovačević, koji je govorio na temu "Metode rada sa djecom i omladinom kroz primjere Muhammed a.s.". Pored imama iz Medžlisa IZ Bihać, seminaru su prisustvovali i imami sa područja Medžlisa IZ Bosanski Petrovac, a nakon predavanja i diskusije, sastanak  je nastavljen.

Na kraju je donesen zaključak o potrebi da se uradi raspored mevluda za Medžlis IZ Bihać, za period od 31. 03. pa do kraja aprila 2012. godine. Prihvaćen je i prijedlog da imami kao i uposlenici Medžlisa IZ Bihać, svoje komentare, prijedloge i sugestije vezane za predstojeće aktivnosti Rijaseta oko javnih rasprava o Nacrtu promjene Ustava IZ-e BiH, šalju putem emaila.

F.V.