Promo banner

A+ A A-

Mjesec rebiu-l-evvel u Bugojnu

U okviru aktivnosti, u povodu mjeseca rebiu-l-evvela, na području Medžlisa Bugojno, ova sedmica je bila u znaku nekoliko događaja:

- posjete mr. Zaimović Senahida - direktora Vakufske direkcije, koji je klanjao džumu namaz i održao hutbu u džamiji Princeze Dževhere u Bugojnu. Tema hutbe je bilo sjećanje na lik Poslanika alejhisselam, njegov odnos spram ashaba kao i njihov prema njemu. Iako po hladnom vremenu, inspirativna, dopadljiva i sažeta hutba, uspjela je ugrijati srca džematlija, a prepuna džamija potvrdila je opravdanost angažmana ovog uvaženog daije. Nakon džume namaza nastavljeno je druženje uz razmjenu informacija i upoznavanje sa stanjem u Bugojnu, sa akcentom na vakufsku imovinu.

rebiu-l-evvel-bugojno-02-2012-1

- podjele paketa pomoći osnovnih životnih namirnica za ugrožene džematlije džemata Golo Brdo. Ovom prilikom je uručeno šest paketa, a posjeta je iskorištena da se istakne solidarnost muslimana kao i pomoć u poteškoćama. Pakete je Izet ef. Hero uručio porodicama, podsjećajući ih da je to praksa s kojom se nastavlja i koja će biti inšaallah i u perspektivi.

- učenje akike za novorođenče - Vehid ef. Arnaut je  sa muallimom Suvadom Šehić, na 12. rebiu-l-evvel, posjetio porodilište u Bugojnu i novorođenom dječaku Sarajlić Amaru, proučio ezan, ikamet i dovu, a muallima je majci uručila prigodan  i skroman poklon. I ovu priliku koristimo da čestitamo roditeljima Enisi i Nihadu, kao i da se zahvalimo ljubaznom osoblju porodilišta Bugojno.

V.A.

  • 0101