Promo banner

A+ A A-

"Hadis dana" za Android mobilne telefone i tablete

1-mart-eg-sve-van-2012-1Korisnik ste Android mobilnog telefona ili Android tablet uređaja? Želite svakodnevno, na jednostavan način, čitati hadise na vašem mobilnom uređaju?

Donosimo vam vijest o izlasku na tržište besplatneaplikacije pod nazivom "Hadis dana" za Android mobilne uređaje. Hadis dana za Android je aplikacija koja će na vašem mobilnom uređaju svakodnevno prikazati notifikaciju o Hadisu dana, poput notifikacije za sms. Samo jednim pritiskom na notifikaciju „Hadisa dana", preko cijelog ekrana će se prikazati tekst hadisa. Aplikacija, pored pregleda dnevnog hadisa, također pruža mogućnost pregleda ranijih hadisa. Veoma interesantna mogućnost aplikacije je i ta da omogućava dijeljenje hadisa putem socijalnih mreža, tako da odabrani hadis možete, uz par klikova, podijeliti sa vašim Facebook prijateljima. Važno je naglasiti da osnovna upotreba aplikacije, izuzev dijeljenja hadisa online, ne zahtijeva pristup Internetu. Tekst hadisa je preuzet iz svjetski poznate hadiske zbirke Rijadu-s-salihin,birani su kraći i poučni hadisi koji su jednostavni i primjenljivi u svakodnevnim životnim situacijama. Aplikacija je trenutno prevedena na engleski i bosanski jezik, dok je u toku prevođenje na arapski,indonežanski, francuski i njemački. Zvanični naziv aplikacije je"Daily Hadith".

Hadisdana za Android je domaći BH proizvod autora podnazivom appdevcorner.com.Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play websitea (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appdevcorner.hadithdaily) ili direktno sa Android uređaja pokretanjem Market aplikacije, tepretragom pojma "Daily Hadith".

- Ovu priliku bismo iskoristili da se zahvalimo svim vjernim korisnicima naše aplikacije "Vaktija" za Android. Želimo vam ugodne i korisne trenutke uz korištenje aplikacije Hadis dana za Android!", poručili su autori ove korisne aplikacije.