A+ A A-

Asocijacija žena MIZ Tuzla ugostila članice Udruženja „Zemzem"

Članice Asocijacije žena MIZ Tuzla su ugostile drage gošće iz Slovenije, članice Ženskog udruženja „Zemzem" (Ljubljana) kao i njihove saradnice i prijateljice Slovenke koje podržavaju njihov rad i koje su kako njihove prijateljice tako i velike prijateljice Bosne i Hercegovine.

Upriličeno je druženje i prezentacija rada Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla kao i prezentacija rada udruženja „Zemzem". Bila je ovo prilika za razmjenu mišljenja, ideja ali i prilika da se progovori o mogućim  zajedničkim aktivnostima i projektima u narednom periodu.

1-mart-eg-sve-van-2012-1

U toku svog boravka u našoj zemlji , gošće iz Slovenije posjetile su  Srebrenicu i Potočare. Snimljeno je i prikupljeno dosta materijala koji će biti pretočeni u nekoliko televizijskih i novinskih reportaža. Upriličena je i prezentacija simbola Srebrenice, bijelog cvijeta sa jedanaest  latica koje sa mnogo ljubavi u tehnici kere izrađuju članice udruženja „Gračaničko keranje" iz Gračanice.

Potom su se u nedjelju (11.03), jedanaestog u mjesecu, članice Asocijacije zajedno sa svojim gošćama iz Slovenije priključile mirnim protestima koje svakog mjeseca organizuju žene Srebrenice. Svojim prisustvom na mirnim šetnjama Tuzlom željele su pokazati da suosjećaju sa ovim žena, da znaju da im je teško i da im pokažu da nisu zaboravile njih, njihov bol i tugu. Njihov doprinos je, možda, simboličan ali ovim ženama koje godinama tragaju za istinom i pravdom pridruživanje članica udruženja „Zemzem" i Asocijacije žena MIZ Tuzla znači više od same podrške i značajan je doprinos u njihovoj borbi za pravdu.

Elmedina Osmić

  • 01.azmiz-zemzem00401.azmiz-zemzem004