A+ A A-

Monstruozno zlodjelo u Banjoj Luci

U „gradu" na Vrbasu i dan danas, nažalost, pušu vjetrovi Srebrenice, Omarske, Keraterma, Manjače, Korićanskih stijena...

U nedjelju, 11.03.2012. godine, imam je prilikom dolaska na vjersku pouku ostao zaprepašten stravičnim i monstruoznim prizorom koji ga je dočekao na ogradi harema Sefer begove džamije u Banjoj Luci.

sefer-mack-bl-03-2012-1

Naime, monstrumi su nabili mačku (živo biće) na šiljke ograde pomenute banjalučke džamije. O ovom monstruoznom zlodjelu obaviještena je policija, koja se u ovom slučaju ipak nije pokazala dovoljno efikasnom i profesionalnom, jer nakon dolaska patrole koja ja sačinila zapisnik, najavljen je dolazak i krim-policije koja je trebala da obavi uviđaj da bi isti par minuta nakon toga otkazali dolazak na lice mjesta. Nakon toga ta ista policija koja je došla na licu mjesta, u razgovoru sa imamom Sefer begove džamije nastojala je umanjiti „težinu" počinjenog čina, a nakon toga su se udaljili uz obavijest da će doći higijeničari da „to uklone''.

Napominjemo, ovaj monstruozni prizor su vidjela i djeca, polaznici mektebske nastave, koja su ostala u šoku, kao i džematlije povratnici u ovaj džemat. Iz ovoga povratnici u manji bh. entitet uz osjećaj straha za svoje živote mogu samo zaključiti: PORUKA JE JASNA.

Nažalost, ovo je još jedan u nizu permanentnih i ustaljenih napada na Sefer-begovu džamiju i njene džematlije. Stoga se nadati da će vlasti manjeg bh entiteta pokazati dovoljno želje i snage da se obračunaju sa ovom i sličnom brutalnošću.

  • STP60607STP60607