A+ A A-

Muftija zenički posjetio MIZ Tešanj

U petak 09. 03. 2012. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj. Tom prilikom muftija zenički, u pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića i predsjednika Izvršnog odbora gosp. Zehrudina Kruške, susreo se sa predstavnicima Vakufske direkcije i firme ''Hifa'' iz Tešnja. Susret je organiziran povodom dogovora oko transformacije vakufske parcele na području Medžlisa IZ Tešanj.

muze-doboj-01-2012-1

Istog dana muftija je posjetio gradilište objekta sjedišta Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, koji se nalazi u samom centru stare Tešanjske čaršije, gdje sa objektom Čaršijske (Ferhat-begove) džamije - nacionalnog spomenika BiH, predstavlja centar vjerskih aktivnosti kako u samoj čaršiji tako i u cijelom Medžlisu IZ Tešanj. Glavni imam i predsjednik Izvršnog odbora upoznali su muftiju sa dinamikom izvođenja građevinskih radova, te o planovima u vezi sa konačnim opremanjem i useljenjem u novi objekat.

U okviru posjete Medžlisu IZ Tešanj, muftija zenički posjetio je i četiri džemata na području ovoga Medžlisa, i to: džemat Oraš Planje, u kojem je održao hutbu, klanjao džuma-namaz i posjetio porodicu gosp. Nedžada Ćorića, kojem je dodijeljeno priznanje za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice, te džemate Jelah, Karadaglije i Šije. Povod posjeta navedenim džematima bio je uvid u aktivnosti i stanje vjerskog života na ovom području.

  • 0101