Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti Asocijacije žena MIZ Tuzla

Proteklog petak (24.02.2012), u večernjim satima Asocijacija žena MIZ Tuzla je upriličila druženje za svoje članice. U prijatnom ambijentu stare bosanske sobe gdje sve odiše starinom i svime što je pomalo zaboravljeno članice Asocijacije su se družile i eglenisale u društvu sa prof. Aidom Tule. Bila je ovo lijepa prilika da se uz kahvu i čaj u ambijentu koji vraća u prošlost progovori o nekim temama koje nosi današnji način života. Vrijeme uz razgovor je proteklo brzo, gotovo neprimjetno a članice Asocijacije sa ovog druženja su ponijele lijepe utiske i osmijeh na licu.

 akt-asoc-ze-mtuz-02-2012-1

A već narednog dana, 25. februara, održana su i predavanja  prvog i drugog ciklusa Pozitivne psihologije. Na istim je bilo govora o novim pozitivnim temama koje je kao i svaki put dosad prof. Tule ilustrirala primjerima iz Kur'ana, ponekom poučnom hikajom i nezaobilaznim hadisima. Polaznice prvog ciklusa Pozitivne psihologije su tokom ovomjesečnog pozitivnog susreta imale priliku da učestvuju u zanimljivim radionicama koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu i radu, dok su polaznice drugog ciklusa nakon predavanja imale priliku, posredstvom metode vizualizacije, otputovati i zaboraviti na svakodnevni stres i ubrzan način življenja.

Narednog mjeseca su planirana posljednja predavanja prvog i drugog ciklusa Pozitivne psihologije sa aspekta islama u našem gradu kojeg polaznice sa nestrpljenjem očekuju jer svako novo predavanje nosi nova znanja, iskustva i novu dozu pozitivne energije koje nose sa sobom a potom nesebično podijele i sa drugima.

Elmedina Osmić

  • 0101