A+ A A-

Održane skupštine medžlisa IZ-e Muftiluka zeničkog

U periodu od 22. do 26. februara 2012. godine održane su redovne godišnje Skupštine medžlisa Islamske zajednice Zenica, Teslić, Doboj, Zavidovići, Žepče, Tešanj i Maglaj. Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa IZ za 2011. godinu sa općim smjernicama za rad u 2012. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2011. godine, završni račun za 2011. godinu i plan prihoda i rashoda za 2012. godinu.

Navedenim Skupštinama prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

sjednice-sk-miz-muze-02-2012-1

U svojim obraćanjima muftija zenički pohvalio je rad izvršnih odbora medžlisa IZ, zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja, uputio niz konkretnih prijedloga i smjernica za rad medžlisa Islamske zajednice u narednoj godini, te ukazao da u narednom periodu prioritet u našem radu treba biti izgradnja osobnog života, porodičnog života, džematskog života, međusobnog povjerenja i poštovanja, jačanje svijesti kod muslimana o institucijama Islamske zajednice, razvijanje osjećaja i ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini.

U svečanom dijelu sjednica muftija zenički dodijelio je priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice.

Priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice dodijeljena su bivšim predsjednicima izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog: gosp. Husejinu Smajloviću iz Zenice, dr. Dželalu Imamoviću iz Zenice, gosp. Muhamedu Šabiću iz Zenice, gosp. Fadilu Duvnjaku iz Zenice, gosp. Hazimu Mutapčiću iz Zenice (posthumno), gosp. Mustafi Beći iz Žepča, gosp. Ismetu Redžiću iz Zavidovića, gosp. Mustafi Zahiroviću iz Maglaja, gosp. Osmanu Jašiću iz Tešnja, gosp. Sulejmanu Avdakoviću iz Doboja, kao i sekretaru Medžlisa IZ Tešanj gosp. Rašidu Orloviću, bivšem knjigovođi Medžlisa IZ Teslić gosp. Hasanu Hodžiću i velikom aktivisti Hasanu Šestiću iz Zenice.

Također, dodijeljena su priznanja najboljim muallimima i predsjednicima džematskih odbora za proteklu godinu.

  • 0101