A+ A A-

Negatorima genocida zabraniti ulaz u sve države svijeta

genocid-srebrenica„U povodu usvajanja Rezolucije genocida nad Bošnjacima u Srebrenici od strane Parlamenta Australije, podsjećamo javnost da je Blok bh. patriotskih organizacija još 12. juna 2011. godine, u zvaničnom dopisu, zatražio od svih poslaničkih frakcija i parlamentaraca Australije jasno i nedvosmisleno očitovanje o tzv. republici srpskoj i Genocidu koji je u ime te tvorevine počinjen. Nakon skoro godinu dana lobiranja od Amerike, preko Kanade i nekoliko europskih država, Parlament Australije je 16. februara usvojio Rezoluciju osude Genocida u Srebrenici, što je još jedna u nizu rezolucija te vrste, čime su na globalnoj razini stečeni uvjeti za donošenje zakona kažnjivosti negiranja Genocida, koje su srpsko-crnogorske genocidne snage počinile u Bosni i Hercegovini.", stoji u saopćenju za javnost tima Bošnjaci.net u koje se dalje kaže:

„S navedenim u vezi, tim Bošnjaci.Net poziva sve demokratske snage, prijatelje BiH, posebno bosanske i bošnjačke patriotske snage u svijetu, da se obrate odgovarajućim tijelima u UN-u, koji su uz srpsko-crnogorske fašističke snage, najodgovorniji za počinjeni genocid u "zaštićenoj zoni". Time bi osim deklarativne osude genocida počinjenog nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini, dobile i svoju praktičnu, obavezujuću stranu, a s ciljem zaštite digniteta žrtava i njihovih porodica, koje su nakon sedamnaest godina od okončanja oružane agresije izloženi brutalnom verbalnom šikaniranju u genocidnoj tvorevini od strane Milorada Dodika i ostalih baštinika genocidne politike Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića...

Pozivamo sve slobodoumne i eminentne intelektualce, uticajne institucije i organizacije da daju svoj doprinos kako bi spomenuti zakon bio donešen i primijenjen, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svim državama u svijetu koje su usvajajući rezoluciju digli svoj glas protiv genocida nad Bošnjacima. Također od svih tih država zahtijevamo da se svim negatorima genocida trajno zabrani ulaz na njihov teritorij", navodi se na kraju ovog saopćenja.