Promo banner

A+ A A-

Osuda napada na džamiju u Melburnu

dzamija-deer-park-melburnPovodom vandalskog skrnavljenja džamije u bošnjačkom džematu Deer Park u Melburnu koje se desilo 04. februara 2012. godine, saopćenjem za javnost oglasio se Mešihat bošnjačkih islamskih zajednica u Australiji. U ovom saopćenju se navodi:

„Mešihat bošnjačkih islamskih zajednica u Australiji šokiran je vandalskim napadom još uvijek nepoznatog lica na džamiju u Islamskoj zajednici Deer Park u Melbourne - Australija.

Bošnjaci Australije bili su ogorčeni viješću i saznanjem da je nepoznata osoba ušla u prostorije džamije koja je na desetine Kur'ana razbacala po toaletima džamije.

Nakon ovog vandalskog čina koji je zabilježen na kamerama džamije Izvršni odbor Islamske zajednice u Deer Parku obavijestio je policiju koja je odmah došla na lice mjesta i kojoj su članovi odbora predali video snimak osobe koja je počinila ovaj gnusni čin.

Mešihat bošnjačkih islamski zajednica najoštrije osuđuje ovaj vandalizam i traži od nadležnih organa Australije da se vinovnik ovoga nedjela što prije pronađe i kazni na adekvatan način.

Isto tako ovim putem Mešihat upućuje podršku Izvršnom odboru i džematlijama ovog džemata te upućuje dovu Svevišnjem Allahu dž.š. da nam svim podari strpljenja nakon ovog iskušenja", navodi se u saopćenju koje je potpisao Jasmin ef. Bekrić, predsjednik Izvršnog odbora Mešihata IZ u Australiji.