Promo banner

A+ A A-

"Vehabije" su krive za ovu strašnu zimu!

Piše: Muhamed Mahmutović

Naša domovina je ovih dana okovana snijegom i ledom, kakav se već dugo ne pamti, ali ne baš tako davno ovakve zime su bile uobičajene.

Koliko je svijet ovisan o nekim tehnologijama pokazuje i ova zima, zbog koje je život stao na pola evropskog kontinenta, a obzirom na to da meteorolozi predviđaju padavine i nekoliko narednih dana postoji mogućnost da čitava Evropa stane i razmisli kako će dalje.

Situacija je veoma teška i mnogi traže krivce što nespremni dočekasmo ovaj kijamet.

Najlakše bi bilo optužiti "vehabije" da su za ovo krive i pravo je čudo da to nisu mediji u Dodikovom feudu već objavili uz analize "eksperta za vehabizam" Dževada Galijaševića.

Ta kreautra se u nekom od proteklih dana opet zabrinuto obratila javnosti sa tezom da "vehabije" treniraju po školama i sportskim dvoranama i da samo čekaju povoljan trenutak da pobiju sve koji nemaju brade i kratke pantalone.

(http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Galijasevic-Obuka-vehabija-i-u-skolama-126024.html)

Nekad me spopadala muka kad sam u novinama koje uređuje lično Milorad Dodik, a prozvao ih je Nezavisne novine, kako bi Bošnje povjerovale nazivu, ali zadnji put kad sam to čitao bilo mi nekako milo.

 Prema njegovim tvrdnjama u svakoj školi, džamiji i sportskoj dvorani u BiH je centar za obuku strašnih "vehabija". Ma milina! Kome ne bi srce zaigralo od dragosti? Oni kad počnu akciju čišćenja po dodikistanu dohvatiće bezbeli i ovakve poput mene, jer ne slijedimo sunnet Poslanika a.s., ali meni opet drago da ih ima toliko i da treniraju. Dodik već odavno upozorava na planetarnu opasnost od njih, pa je sigurno iz tih razloga i otvorio univerzitetsko odjeljenje gdje se može postati "ekspert za vehabizam", kao što je to ona ljudska spodoba iz Maglaja postao.

Na tom „univerzitetu" se sigurno intenzivno daju ispiti kad je taj Galijašević postao ekspert, iako o islamu nije imao pojma, ali kad je to postao Darko Trifunović ili Srđan Trifković, zašto on ne bi mogao?
Eto sad su oni "eksperti za vehabizam", dakle znaju da su "vehabije" krive za svaku petardu koja pukne, znaju da su oni krivi i za ovu strašnu zimu koju su izmolili podižući ruke na namazu onako kako to ne rade drugi, ali čekaju da sakupe još dokaza pa da ih optuže.

Znaju oni da je "vehabija" i onaj Božidar Stanišljević, koji je na svom radnom mjestu u dvorani Borik imao štand za prodaju eksploziva i raznih vrsta oružja, ne znajući da će jednog dana Dodikovi dvori postati premali da prime sve one koji će proslavljati nastanak genocidne tvorevine, pa će ih za tu priliku pozvati u Borik.

Oni znaju da jest, ali ne znaju kako mu to dokazati, ali su uz pomoć još nekih "eksperata" iz Srbije dokazali da je "vehabizam" to što je držao oružje i što ima bradu.

Sreća je velika što se taj kršćanski "vehabija" nije dosjetio da se tako izjasni, jer bi uveliko olakšao posao mnogima. To što je namjeravao prikačili bi "vehabijama" i zaboravili da je kršćanin. Sad mu se više to ne pika, ako ovo pročita pa se "vehabijom" proglasi, jer smo svi svjedoci da je on tvrdio da je obični švercer eksplozivom, municijom i oružjem.

Čudno je da i federalna TV, pa "Slobina Bosna" i "Dani" takođe nisu došli do tog senzacionalnog otkrića, pa zato optužili Islamsku zajednicu i reisa.

brejvik-na-sudjenju

Breivik na suđenju

Kršćanskom "vehabiji" kojem sude u Oslu za ubistvo 76 omladinaca, usprkos kraljevskom tretmanu se ne sviđa u zatvoru i na današnjem saslušanju je tražio da ga odmah puste. Isto to traže za sebe i oni čiju je tradiciju Breivik slijedio: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Vojislav Šešelj i mnogi drugi. On, vjerovatno prema instrukcijama svojih savjetnika Trifkovića i Karadžića, traži da bude pušten. Odmah! Tako se Breivik ibreti što je i zatvoren kad je samo provodio politiku mnogih evropskih vlada, i bori se protiv najezde islama na evropski kontinent. Traži čak i odlikovanje, koje su mu duhovni oci obećali.

Odvratno je nama koji nismo nikog izgubili u tom masakru gledati kako se onako nalickan, kao da je došao na dodjelu Oskara, izruguje žrtvama i njihovoj familiji. Tako to i komentarišu mediji na zapadu i zgražaju se nad tim. Oni sigurno ne znaju da se tako najveći zločinci današnjice godinama izruguju Bošnjacima iz hotela u Ševeningenu kojeg nazivaju pritvorskom jedinicom, inače bih već za to u ovih nekoliko godina pročitao barem jednu riječ osude.