A+ A A-

Srebrenik: Džemat Ježinac ima čestitog i vrijednog muteveliju

Pred sam početak klanjanja bajram namaza u Ježincu činilo se da niko od malobrojnog muškog stanovništva nije ostao kod svoje kuće jer je džamija u Ježincu bila puna. Nakon klanjanja bajram-namaza mogao se vidjeti osmijeh i radost na licu djece, polaznika mekteba džemata Ježinac, a poseban izraz lica krasio je sina predsjednika džematskog odbora džemata Ježinac Asmira Beganovića koji je odlučio da obraduje mališane ovog sela.

jezinac-sreb-pak-11-2011

Tako je u nedjelju, 6.11.2011.godine, prvog dana Kurban bajrama, nakon bajram-namaza u džematu Ježinac upriličeno je bajramsko čestitanje polaznicima mektebske nastave u ovom džematu i podjela bajramskih paketića. Već nekoliko godina zaredom mališani u ovom džematu svakog bajrama budu obradovani prigodnim paketićima. Ovog bajrama paketiće za sve mališane su obezbijedili Asmir Beganović i njegova hanuma Mediha. Značajno je istaći da je Asmir zajedno sa ocem Alosmanom (mutevelijom ovog džemata) nedavno donirao i nove klupe i stolice za mektebsku učionicu u vrijednosti oko 1500KM i tako značajno uljepšao ambijent učenicima koji pohađaju mektebsku nastavu. Oni su na takav način pokazali koliko svaki pojedinac treba da brine o džematu, džamiji, te svim aktivnostima vezanim za džemat i islamsku zajednicu. Čestitamo Asmiru i njegovom babi muteveliji, koji i pored bajrama brinu o vjerskom životu u ovom džematu. Molimo Uzvišenog Allaha da njihova hairli djela mnogostruko nagradi i na ovom i na budućem svijetu, a druge da im oni posluže za primjer. Ovom prilikom čestitamo i imamu ovog džemata Omer-ef Majstoroviću na njegovom nesebičnom zalaganju za vjerski život u ovom džematu, kao i na njegovom zalaganju na polju mekteba. Molim Allaha dž.š. da nagradi sve one ljude koji su na bilo koji način pomogli da se usreće ova djeca, kao i džematskom odboru, jer sam vjerovatno  ne bih uspjeo- ističe Omer-ef.

Molim Allaha da sve ljude koji brinu o islamskoj zajednici nagradi obilnom nagradom, a posebno naše vođe koji dano-noćno brinu o Islamu i islamskoj zajednici ovih prostora. Da im Allah podari snage i uspjeha u budućem radu. Amin! 

Damir-ef Babajić