A+ A A-

Kurban-bajram u Bužimu

Zvanično obilježavanje Kurbanskog (hadžskog) bajrama u Bužimu je počelo bajramskim prijemom za zvanice u hotelu Europa prvog dana Kurban-bajrama, 06. novembra. Sve prisutne u ime Medžlisa  selamio je i bajramsku čestitku im uputio  predsjednik Medžlisa IZ Bužim Eniz ef. Veladžić. Prisutne zvaničnike pozvao je na zajednički rad, bratsko praštanje i jedinstvo za dobrobit građana Općine Bužim, ali i obavezu emaneta kojeg su im drugi ljudi povjerili!

kb-buzim-2011

Poslije klanjanja akšam namaza u čaršijskoj džamiji, u amfiteatru srednje Mješovite škole otpočelo se sa bajramskom svečanošću. Na samom početku Muhamed ef. Veladžić je proučio odlomak iz Kur'ana a zatim su se prisutnima obratili i bajramske čestitke uputili, glavni imam Medžlisa Mehmed ef. Harčević i načelnik Općine g. Mirsad Šahinović.

Učešće u programu uzeli su domaći horovi: Gazija, Tesnim, Ženski gradski hor, solista Kemal Dizdarević kao i gosti iz Cazina, Hor medžlisa Cazin. Vrlo dobar voditelj programa je bio pjesnik Emin ef. Grošić. Kao šlag na tortu, sve prisutne je na kraju, ispred škole, ugodno iznenadio tradicionalni bajramski vatromet. Vrijedi napomenuti da je ovo još jedna u nizu kvalitetnih i dobro osmišljenih manifestacija u organizaciji Medžlisa Bužim na čemu im iskreno čestitamo!