A+ A A-

Bajramske aktivnosti banjalučkog muftije

U sklopu svojih redovnih bajramskih aktivnosti Muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić je zajedno sa predsjednikom udruženja Ilmijje Kotor Varoš Nijaz ef. Duzanom i sekretarom MIZ Kotor Varoš posjetio povratničke porodice u Kotor Varoši i tom prilikom uručio im kurbane od Rijaseta IZ u BiH i turske organizacije MILI GÖRUS iz Njemačke.

kb-akt-mba-2011-1

Muftija je prvo u džematu Hanifići posjetio porodicu od rahmetli Alekić Edina, koji je preselio na Ahiret prije tri mjeseca nakon duge i teške bolesti, a iza kojeg su ostali majka Fatima, supruga Šeherzada i sinovi Ahmet (7 godine) i Mujo (3 godine) i tom prilikom im uručio pomenute hedije.

kb-akt-mba-2011-2

Nakon toga Muftija je obišao i porodicu rah. Alekić Elvedina koji je također preselio na Ahiret prije nekoliko mjeseci i iza kojeg su ostala dva sina Edvin (4 godine)  i Ervin (2 godine), kao i supruga Đenisa.

kb-akt-mba-2011-3

U džematu Kotor Muftija Edhem ef. Čamdžić je obišao majku dva šehida, Emira i Nermina, Avdić Biseru čestitao joj mubarek bajramske dane i uručio kurbane.

Porodice su se zahvalile Muftiji prije svega na posjeti, jer je još jedino Islamska zajednica ostala ta koja u ovim krajevima brine o „malim" ljudima i njihovim problemima i koja ih nije zaboravila.

Muftijstvo banjalučko je ove godine kurbane uručilo i Katoličkom centru za odvikavanje od ovisnosti u Aleksandrovcu kod Laktaša i Udruženju građana „Viktorija" koje implementira projekat „Тerapijska zajednica za socijalno ugrožene zavisnike" u ime kojih je kurbansko meso preuzeo Nebojša Rašević.

Nijaz Duzan