Promo banner

A+ A A-

Bajramske aktivnosti zeničkog muftije

Zenica, 08. novembar 2011. godine - Ured muftije zeničkog i Medžlis Islamske zajednice Zenica već petu godinu prinose žrtvu -  kurban za šehide i vakife Muftiluka zeničkog.

Prinošenje žrtve - kurbana i ove godine upriličeno je u haremu Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.

Meso od navedenih kurbana dijeli se vakifima i porodicama šehida na području Muftiluka zeničkog. Kurbane uručuju osobno muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, izražavajući na taj način zahvalnost i poštovanje vakifima i porodicama šehida.

Ove godine muftija zenički i glavni imam posjetili su pet vakifa i šest šehidskih porodica na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče i Zenica.

kb-akt-mz-2011-1

U Žepču su u pratnji glavnog imama Izet ef. Efendića posjetili porodicu Alić Muhameda i Džemke, koja je u proteklom ratu izgubila tri sina šehida, te šehidske porodice Okanović Husejina i Đulesme, Mujetekić Salke i Ramize i Majde Čulić.

kb-akt-mz-2011-3

Na području Medžlisa IZ Zenica, u džematu Puhovac, posjetili su Habibu Pašalić, majku šehida Senaida Pašalića, prvog dobitnika ''Zlatnog Ljiljana'', kao i porodicu Pašalić Hazima i Ramize, roditelje šehida Sedina Pašalića.

kb-akt-mz-2011-3