A+ A A-

Kozarac: Podjela bajramskih paketića prvačićima

Dana 04.11.2011.godine, u prepunoj školskoj sali, O.Š."Kozarac",učenici sa svojim učiteljima  i nastavnicom islamske vjeronauke, upriličili zajedničko druženje: roditelja, učenika, prosvjetnih radnika, glavnog imama Medžlisa IZ Kozarac i ostalih gostiju.

Tog dana, učenici škole su izveli prigodan bajramski program, gdje je glavni koordinator bila nastavnica islamske vjeronauke Hadisa Avdagić. Tim povodom nastavnica je pored bogatog sadržaja programa, priredila: novčane nagrade za najbolji literarni, likovni rad i poklon paketiće za prvačiće.

baj-paketici-kozarac-kb-2011

Početkom  2011/2012. školske godine, nastavnica islamske vjeronauke je pokrenula projekat pod nazivom „JEDAN SLATKIŠ - JEDAN UČENIK". Cilj projekta je bio da se slatkiši podijele prvačićima za  Kurban-bajram. Ovom projektu su se uključili pedagog škole sa Vijećem učenika, gdje su surađivali na prikupljanju slatkiša. Akcija je trajala sve do pred bajram a učesnici su bili učenici devetih razreda, gdje je nastavnica vjeronauke jednom od devetih i razredni starješina.

Svakako ovom projektu se većim dijelom priključio i Medžlis Islamske zajednice Kozarac, koji nam je dao finansijsku podršku i koji potpomaže svaku našu akciju.

Pošto nastavnica islamske vjeronauke radi i u O.Š. "Ćirilo i Metodije" nije zaboravila ni njihove prvačiće. Djeca su bila iznenađena i radosna kada su vidjela paketiće. Pošto je ovo škola koja je multietnička, nastavnica nije razdvajala djecu po nacionalnoj osnovi, nego je svima podijelila bajramske poklone.

Direktor škole Zdravko, učiteljica Danica i nastavnica islamske vjeronauke Hadisa Avdagić sa prvačićima O.Š. „Ćirilo i Metodije" Trnopolje.

Također, nastavnica je u saradnji sa direktorom O.Š. „Kozarac", priredila i pakete koji su sadržavali prehrambene artikle. Pakete su dobile one porodice kojima je najpotrebnije bilo. Paketi su uručeni pred Bajram. Podjeli paketa nastavnica nije mogla da prisustvuje jer je bila zauzeta oko Bajramske priredbe i dočeka gostiju.

Svim gostima, našim dragim roditeljima i svim onima koji su podržali ovu akciju da se realizuje, i također koji su svojim prisustvom uveličali našu Bajramsku svečanost, najsrdačnije se zahvaljujem i nadam se da će vam ostati u lijepom sjećanju.

H.A.

  • 0101