A+ A A-

Formiran Inicijativni odbor za osnivanje Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu

bkz-logoDana 03.11.2011. godine osnovan je Inicijativni odbor za formiranje Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu. Odbor broji petnaest članova iz svih dijelova Kosova u kojima žive Bošnjaci: Prizren, Peć, Vitomirica, Priština, Kosovska Mitrovica, Dragaš, Župa, Podogorje i druga mjesta.

Petnaestočlani Inicijativni odbor je izabrao rukovodstvo koje ima zadatak da pripremi Osnivačku skupštinu Bošnjačke kulturne zajednice Kosova i odradi sve neophodne pripreme za registraciju kod nadležnih organa.

Rukovodstvo Inicijativnog odbora čine: prof. dr. Mehmed Meta - predsjednik, Sahit Kandić - potpredsjednik, Adnan Redžeplar - potpredsjednik, Edina Elezi - sekretar.

Rukovodstvo Inicijativnog odbora se obavezalo da će intenzivno raditi na realizaciji zadataka i da će u najskorije moguće vrijeme Bošnjačka kulturna zajednica na Kosovu zaživjeti punim kapacitetima i tako se pridružiti već formiranim BKZ-ima u Sandžaku, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji i skupa sa njima raditi na opće nacionalnim projektima.