A+ A A-

Nagrade za djece u Centru za djecu i omladinu "Los Rosales" i javnim vrtićima grada Mostara

Povodom predstojećih  Kurban -bajramskih mubarek dana delegacija Medžlisa IZ-e Mostar: glavni imam Salem ef. Dedić,  sekretar Sejfo Kajamović i muallima Šahza Čavčić, u srijedu, 02. novembra 2011. godine, posjetila je Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales" i uručila im prigodne bajramske poklone.

nagrade-djeca-mostar-11-2011-1

Medžlis nastavlja već godinama ustaljenu praksu, da prilikom naših mubarek dana posjećuje i prigodnim darovima obraduje djecu i omladinu u ovom centru, čiji broj štićenika je preko 150, a koji dolaze ne samo iz grada Mostara, već i susjednih hercegovačkih gradova.

Medžlis IZ-e Mostar prepoznaje značaj i specifičnost  rada ove ustanove, i kao društveno odgovorni segment duhovno - odgojnog djelovanja i promicanja pozitivnih vrijednosti u našem gradu, želi na ovaj način pružiti podršku radu ovoga centra, njegovim uposlenicima i štićenicima.

nagrade-djeca-mostar-11-2011-2

Štićenici centra su priredili i poseban umjetnički program, gdje su bajramskim ilahijama i sevdalinkama unijeli puno radosti u srca svih prisutnih, te su također, gostima iz Medžlisa uručili bajramske čestitke - svoje likovne radove sa motivima bajrama, izražavajući zahvalnost što su i ovoga puta bili počašćeni nagradama.

Glavni imam Medžlisa je prilikom posjete izrazio zadovoljstvo što je i ove godine predbajramska radost upotpunjena dolaskom djeci i mladima u centar „Los Rosales", te zahvalio na pripremljenom umjetničkom programu  koji je za ovu priliku pripremljen.

nagrade-djeca-mostar-11-2011-3

Medžlis je nastavio i sa dugom tradicijom nagrađivanja djece u mostarskim javnim vrtićima povodom bajrama, pa je naša muallima Šahza Čavčić, koja radi u odgoju sa ovom djecom, obišla sve lokacije dječijih vrtića,  gdje su sva su djeca nagrađena i darovana prigodnim poklonima.

I.P.