Promo banner

A+ A A-

Seminar za sekretare medžlisa Muftiluka zeničkog

Zenica, 03.11.2011. godine - U cilju provedbe projekta baze podataka vakufskih nekretnina danas je u Zenici održan edukativni seminar za sekretare medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Muftiluk zenički bio je domaćin, a Vakufska direkcija iz Sarajeva organizator seminara na kojem je praktično prezentiran program baze podataka vakufskih nekretnina.  

100-godina-preporoda-fin-2010-1

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović selamio je učesnike seminara, čestitao je Vakufskoj direkciji na čelu sa direktorom hfz. mr. Senaidom Zaimovićem na projektu baze podataka vakufske imovine, te istakao da je pitanje vakufa i vakufske imovine jedan od najvažnijih prioriteta u radu Islamske zajednice. Također, muftija je izrazio očekivanje da će ovaj primjer Vakufske direkcije slijediti i drugi organi i institucije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

O web-aplikaciji baze podataka o vakufima govorili su sekretar Vakufske direkcije gosp. Amel Mešić i operater Vakufske direkcije gosp. Arnel Grbić. Predstavnici Vakufske direkcije naglasili su obavezu prikupljanja i dostavljanja dokumentacije i podataka kako bi isti mogli biti unijeti u bazu podataka vakufske imovine.