Promo banner

A+ A A-

Predbajramske aktivnosti zeničkog muftije

Pred predstojeći Kurban-bajram muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u pratnji glavnih imama, sekretara Edin ef. Kavazovića i mjesnih imama posjetio je sedam socijalno-ugroženih porodica na području Muftiluka zeničkog.

 

U okviru posjete Medžlisu IZ Žepče muftija je posjetio porodicu Idriza Efendića iz Balačića, koji živi sa suprugom i tri kćerke, bez primanja i u veoma teškim uvjetima.

pred-bajr-akt-zen-muft-2011-1

Balačići, Žepče, posjeta porodici Efendić

Muftija je u Zavidovićima posjetio porodicu teško oboljele Fatime Prijić u džematu Dubravica, a u Maglaju porodicu Kokić kojoj se desila teška tragedija kada su izgubili dva sina Medina (11) i Almedina (10).

pred-bajr-akt-zen-muft-2011-2

Dubravica, Zavidovići, posjeta porodici Prijić

U džematu Pridjel, Medžlis IZ Doboj, muftija je posjetio porodicu u kojoj živi djevojčica Almasa Asanov, bez oba roditelja.

pred-bajr-akt-zen-muft-2011-2

Pridjel, Doboj, posjeta porodici Asanov

U Tesliću je upriličena posjeta Nedžadu Numanoviću, demobilisanom borcu u džematu Rajševa, koji živi sa sinom Dževadom bez ikakvih primanja, a u Tešnju je posjećena porodica Artuković koja živi u teškom materijalnom stanju.

pred-bajr-akt-zen-muft-2011-4

Rajševa, Teslić, posjeta porodici Numanović

pred-bajr-akt-zen-muft-2011-4

Tešanj, posjeta porodici Artuković

U Zenici je upriličena posjeta porodici r. Mersihe Burić, gdje sa nanom živi dvoje maloljetne djece bez oba roditelja.

Posjete pomenutim porodicama realizirane su u okviru projekta obilazaka socijalno ugroženih porodica na području Muftiluka zeničkog.

Muftija zenički porodicama je predao novčanu pomoć Muftiluka zeničkog i prehrambene pakete koji su donacija firme "ITC" d.o.o. Zenica