Promo banner

A+ A A-

IABNA osudila teroristički napad na ambasadu SAD-a

iabna-logoChicago, Illinois - Oktobar 29, 2011- Povodom terorističkog napada na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država oglasila se i Islamska zajednica Bošnjaka u Sjevernoj Americi (IABNA) osudivši ovaj akt. U saopćenj za javnost se kaže:

Islamska zajednica Bošnjaka u S. Americi (IABNA) bezrezervno osuđuje pokušaj napada na Američku ambasadu u Sarajevu.

Prije svega, osjećamo olakšanje pred činjenicom da je pokušaj napada na ambasadu uspješno spriječen i zahvalni smo Bogu da niko nije ozbiljno povrijeđen.

IABNA želi da sve svoje prijatelje i suradnike uvjeri u opredijeljenost Bosansko-američko-muslimanske zajednice za zdrave, miroljubive i otvorene veze sa američkim društvom.

Naša zajednica zna da ovoj ozbiljnoj devijaciji nema mjesta u Islamu, ali ćemo i dalje nastaviti govoriti o ovom problem dok god bude onih koji se budu pozivali na Islam prilikom pribjegavanja terorizmu. Mi ovo činimo zbog naših prijatelja i komšija Amerikanaca koji još uvijek nisu dobili priliku da se sa muslimanima upoznaju izbliza i osobno.

IABNA je odani branitelj mira, tolerancije i pravde i staće u odbranu Amerikanaca protiv svakog pokušaja antiamerikanizma, stoji u saopćenju za javnost koje je potpisao dr. Senad Agić, glavni imam Islamske Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IABNA).

(www.mesihat.com)