A+ A A-

Hadžije u obilasku znamenitih mjesta u Medini

medinaHadžije iz Bosne i Hercegovine vrijeme u Medini provode u obilasku znamenitih mjesta u ovom gradu i njegovoj okolini, ibadetu u džamiji Božijeg poslanika Muhammeda a.s., te održavanju slušanju prigodnih predavanja i prezentacija vezanih za obavljanje hadžskih obreda.

Prema riječima Nezima Halilovića, rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, hadžije u grupama tokom današnjeg i sutrašnjeg dana posjećuju znamenita mjesta u Medini kao što su Uhud, džamije u Kuba i Kibletejn, zatim Revdu.  On ističe da je danas u Medini, u džamiji Božijeg Poslanika džumu namaz klanjalo preko 230 hiljada stranih hadžija.

Sve hadžije su dobro i zdravo, a u rukovodstvu hadža ističu da je ove godine broj zdravstvenih intervencija bio minimalan, tako da ljekarsko osoblje skoro i nije imalo posla.

Prva grupa naših hadžija kreće za Meku u nedjelju, 30.10.2011. godine, dok će dan kasnije, u ponedjeljak, iz Medine krenuti i druga grupa hadžija u Meku radi obavljanja hadžskih obreda.