Promo banner

A+ A A-

Tuzla: Promovisana knjiga „Pedagogija Muhammeda a.s." dr. Šefika Kurdića

U srijedu 26.10.2011. godine poslije klanjanja Jacije namaza a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti Oaza iz Tuzle u džamiji Princa Abdullaha u Tuzli održana je Javna tribina „Bajrami nekada i sada" a u sklopu tribine je  upriličena i promocija knjige „Pedagogija Muhammeda a.s." autora prof. dr. Šefika ef. Kurdića. Promotori knjige su  bili dr. Amir ef. Karić glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i hfz. dr. Safvet ef. Halilović profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

promocija-ped-pos-tuzla-10-2011

Na samoj promociji knjige promotori su govorili da je ova knjiga istaknutog bosanskohercegovačkog alima i intelektualca prof. dr. Šefik ef. Kurdića vrijedan pokušaj da se rasvijetle odgojne metode i aspekti u poslaničkoj misiji Muhammeda a.s. Na koji način je ovaj Vjerovjesnik odgajao ljude? Kako je uspio da za tako kratko vrijeme postigne tako zadivljujuće rezultate? Šta je posebno važno za današnje odgajatelje i pedagoge da uzmu iz bogatog odgojnog asortimana kojeg nudi pedagogija posljednjeg Božijeg vjerovjesnika.

Na ta, i mnoga druga pitanja ponuđeni su vrijedni i mnogi utemeljeni odgovori na stranicama ove vrijedne knjige, koja zapravo pokazuje prefinjeni osjećaj ovog čestitog profesora, daije i alima za probleme današnjeg čovjeka, čiji život nažalost svakim danom biva sve teži, konfuzniji i otuđeniji.

Ova knjiga je zapravo zbirka suptilnih misli i tanahnih promišljanja o sadržajima brojnih poslaničkih hadisa i detalja iz života najvećeg pedagoga svih vremena Muhammeda alejhisselam.

Knjiga se može kupiti u knjižari Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Hrustan Noćić