A+ A A-

Održana redovna godišnja skupština Islamske zajednice u Sydneyu

U nedjelju, 16. oktobra 2011. godine, sa početkom u 10 sati ujutro u Penshurst Džamiji u Sydneyu održana je redovna godišnja skupština Islamske zajednice.

Nakon što je utvrđeno da postoji kvorum za održavanje skupštine predsjednik IZ gosp. Zijad Tuzlić zamolio je mladog Imama Mirsel ef Kozica da učenjem iz Kur'ana Časnog  započne sa radom redovna skupština.

Nakon proučenog odlomka iz Kur'ana predsjednik Tuzlić upoznao je sve prisutne sa dnevnim redom i pozvao na primjedbe i dopune dnevnog reda. Nakon nekoliko primjedbi na dnevni red dizanjem ruku većina prisutnih izjasnila se da prihvata ovaj dnevni red sa kojim su pismenim putem upoznati svi članovi Islamske zajednice u Sydneyu.

Nakon toga u ime cijelog odbora kompletan izvještaj o radu i poslovanju Islamske zajednice u Sydneyu na vrlo profesionalan način podnio je sekretar  IZ gosp. Murat Ljukovac.

Gosp. Ljukovac u svom iscrpnom izvještaju iznio je financijsko stanje u Islamskoj zajednici a prije početka rada skupštine svi prisutni su već u svojim rukama imali financijski izvještaj IZ za 2010-2011. financijsku godinu urađen od strane registrovanog državnog knjigovođe ili accountanta.

Gosp. Ljukovac istakao je da je financijsko stanje u ovoj zajednici jako dobro i da se za ovo stanje najviše zahvaljuje članovima IZ ali i samom odboru koji je u toku posljednje tri godine i pored nedobronamjernih pojedinaca iz bošnjačkog korpusa napravio velike uspjehe u ovoj zajednici.

Nakon financijskog izvještaja gosp. Ljukovac osvrnuo se i na značajne događaje koji su se desili u protekloj godini u IZ u Sydneyu. Između ostalog gosp. Ljukovac spomenuo je posjete i boravak značajnih ličnosti iz BiH ovoj zajednici. Među najznačajnijim posjetama jesu posjeta člana saborske komisije Rijaseta IZ u BiH i glavnog Imama za Norvešku Senahid ef Kobilice. Zatim posjeta Hfz. Sulejman ef Bugarija, zatim u toku ramazana posjeta dvojice velikih islamskih učenjaka, prof Dr Sefik ef Kurdića koji je profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, zatim profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću i profesor na Islamskom univerzitetu u Novom Pazaru. Drugi profesor koji je u ovom ramazanu posjetio IZ u Sydneyu jeste prof. dr. Omer ef Spahi koji je profesor na Internacionalnom islamskom univerzitetu u Kuala Lumpuru u Maleziji. I na kraju gosp. Ljukovac  spomenuo je posjetu o rektora sarajevskog univerziteta prof dr Faruka Čaklovice koji je u društvu ambasadora BiH u Canberri Nj. E.  Dr Damira Arnauta posjetio islamsku zajednicu u Sydneyu.

Nakon još niza navedenih stvari koje su urađene od strane ovog odbora u protekloj godini predsjednik Tuzlić dao je prisutnima ovaj izvještaj na raspravu. Nakon iscrpne rasprave većina prisutnih odala je priznanje ovom odboru i velikom većinom glasova prihvatila ovaj izvještaj.

Nakon ovog izvještaja članovi su glasanjem i većinom glasova produžili radni ugovor dvojici imama u ovoj zajednici.

skup-iz-sinej-10-2011

Novoizabrani članovi Odbora IZ u Sydneyu

Sljedeća tačka bila je razrješenje starog i izbor novog odbora.

U novi odbor za islamske zajednice u Sydneyu izabrane su sljedeće osobe:

1. Zijad Tuzlić, predsjednik

2. Senad Kovačević, potpredsjednik

3. Damir Hodžić, sekretar

4. Almir Zulfić, blagajnik

Za članove odbora izabrano je još sedam članova a oni su:

5. Salih ef Mujala

6.Jasmin ef Bekrić

7. Azim Ćampara

8. Novalija Hodžić

9. Murat Ljukovac

10. Aldin Bečić

11. Enver Hot

Skupština je završena učenjem dove nakon klanjanja podne namaza.

Novom odboru upućujemo iskrene čestitke uz dovu Svevišnjem Allahu dž.š. da ih pomogne u njihovom radu.

PRESS SLUŽBA IZ U SYDNEYU