Promo banner

A+ A A-

Tešanj: Hafiska dova hafize Alene Brković

Hafiska dova hafize Alene Brković održana je u nedjelju 09.10.2011. godine poslije podne-namaza u prepunoj džamiji džemata Miljanovci Novi.

Dovu je proučio hafiz Abdulkadir Kadrić, hafizin muhafiz i profesor u medresi "Osman ef. Redžović" 

hd-te-2011-1

Hafiska dova

A izaslanik Reisu-l-uleme IZ-e u BiH Ibrahim ef. Begović uručio diplomu hafizi.

hd-te-2011-2

Uručenje diplome

Alena Brković  je rođena 18.02.1991. godine u Doboju  kao jedna od blizanki Rašida i Mihrete Brković. Bez oca, rahmetli Rašida,  je ostala prije 11 godina, od kada je brigu o njoj, njenom starijem bratu Admiru i sestri Selmi blizanki preuzela majka Mihreta.

hd-te-2011-3

Hafizi je prva čestitala majka Mihreta

Alena je završila OŠ u Miljanovcima, medresu "Osman ef. Redžović" u Visokom 2009. godine, a sada je redovan student 2. godine Pravnog fakulteta u Zenici.   

Na početku programa prisutnima je izrazio dobrodošlicu glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr.  Fuad ef. Omerbašić, čestitao hafizi, njenoj porodici, džematu.

Selame i čestitke Reisu-l-uleme IZ-e u BiH uputio je izaslanik mr. Ibrahim ef. Begović. zamjenik rukovodioca Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH koji je nakon toga ukratko ukazao i na vrijednosti i značaj učenje hifza te informisao prisutne o velikom interesu i hvala Bogu velikom broju hafiza koji su ove godine položili ili prijavili polaganje hifza među kojima je i hafiza Alena Brković. 

hd-te-2011-4

Svečanosti uručenja diplome prisustvovao je i veliki broj džematlija tako da je džamija bila do kraja ispunjena.

(www.iz-tesanj.ba)