A+ A A-

Reagiranje MIZ Mostar

ZNAKIZ1Povodom priloga o izgradnji džamije u mostarskom naselju Vrapčići koji je emitovan u Dnevniku BHT1, Medžlis Islamske zajednice Mostar je uputio demanti u kojem stoji:

U prilogu novinarki Mirele Savić i Maje Lončar  iz njima poznatih razloga ponovljena je stara medijska laž da je džamija u Vrapčićima izgrađena bespravno. Medžlis Islamske zajednice Mostar je svaki put argumentirano demantirao sve slične netačne navode i ne želimo ulaziti u razloge zašto vaše reporterke nisu uvažila te činjenice.  Zbog naše javnosti želimo podsjetiti da su tvrdnje izvjesnog Anđelka Loze kako je uzurpirana njegova zemlja puka izmišljotina o čemu je i Općinski sud u Mostaru donio Presudu  broj 07 58 P 021378 06 P od dana 08. 09.2010. godine Džamija u Vrapčićima izgrađena je na zemljištu koje je ranije bilo državna svojina, a na temelju Rješenja o dodjeli zemljišta Općine Mostar -Sjever broj 01-575-28/98 od dana 15.10. 1998. godine te na osnovu Rješenja o gradnji Općine Mostar- Sjever broj 06-23-1654/00 od dana 30.08.2000. godine.

Način na koji su Vaše novinarke, uprkos stvarnim  činjenicama, izvele zaključak da je džamija izgrađena bespravno govori o sasvim nečemu drugom.

P.S.

U prilogu vam kao dokaz dostavljamo:

  • a) kopiju Rješenja o dodjeli zemljišta
  • b) kopiju Rješenja o gradnji džamije
  • c) kopiju Presude Općinskog suda u Mostaru o odbijanju tužbenog zahtjeva Anđelka Loze

Nadamo se da ćete u skladu sa propisanim pravilima  ovaj demanti emitirati u vašem večerašnjem dnevniku u istom terminu, stoji u demantiju koji je potpisao predsjednik Medžlisa IZ Mostar Ramiz Jelovac.

 

  • 0101