Promo banner

A+ A A-

Bugojno: Izlet mekteba u Pršljanicu

Jedan od najboljih načina da se započne nova mektepska godina je izlet u prirodu sa polaznicima mektepske nastave. To je jedan od načina za animiranje polaznika na upis i redovnost ali i pokazatelj raznolikosti sadržaja koje nudi pohađanje mekteba.

Lijepo vrijeme, je ove godine izmamilo oko 500 polaznika mekteba pri Medžlisu Bugojno, koji su u pratnji svojih muallima proveli nezaboravnu nedjelju (02.10.2011.godine) u prirodi. Mekteblije su u autobusima prevezeni iz svojih džemata na izletište Pršljanicu, koje Medžlis Bugojno uređuje već nekoliko godina, gdje su nakon kratkog odmora započele planirane sportske i druge aktivnosti.

izlet-mek-bug-2011

Organizovano je takmičenje u trčanju, odbojci i malom nogometu, i to u dvije kategorije, za mlađe i starije i za muškarce i djevojčice. Muallimi su svoj posao uradili perfektno, raspoređeni prema timovima; za sport, za logistiku, za obezbjeđenje, za namaz i medije.

Zajednički  podne namaz je bio poseban i nezaboravan događaj, i za muallime i za polaznike.

A, kako je lijepo bilo, prosudite sami, evo nekoliko fotografija za uspomenu!

Koristimo priliku da se zahvalimo svim muallimima na svesrdnom angažmanu, roditeljima na povjerenju i polaznicima mekteba na suradnji i podršci.

Vehid ef. Arnaut

  • 0101