A+ A A-

Medžlis IZ Kiseljak: Hifz položila Merjema Aletić

merjema-alicU ponedjeljak, 26. septembra 2011. godine hifz je položila Aletić Merjema iz Brestovska kod Kiseljaka.

Od 15. do 29. septembra Merjema je učila pred komisijom u sastavu: Hfz Ismet ef. Spahić, hfz. Fadil Fazlić, Hfz. Haso Popara, hfz. Mensur Malkić, hfz. Dževad Šošić i hfz Dževad Hrvačić.

Merjema je hifz završila sa završetkom medrese 2010. godine, ali se odlučila tek sada izaći pred komisiju. Njen babo, hfz. Salem ef. Aletić je, kako kaže Merjema, bio najveći pokretač, motivator i uzor za učenje hifza.

Merjema je rođena je 12.12.1991. u Zenici. Osnovnu školu je započela u Miljanovcima u Tešnju, prva 2 razreda, a završila u Bilalovcu, O.Š. "Kiseljak 1".  Poslije upisuje  Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 2006. godine. Hifz je počela učiti u drugom razredu medrese pred odgajateljicom hafizom Behijom Durmišević. „Pred njom sam učila dok sam bila u medresi, a kući kad sam preslušavao me je babo hfz. Salem Aletić", kazala nam je Merjema.

Mlada hafiza je trenutno studentica na Internacionalnom fakultetu u Sarajevu, odsjek biologija i bioinžinjering.

Krajem  mjeseca oktobra ove godine u džematu Brestovsko bit će upriličena hafiska dova. To će biti veliki događaj za sve Bošnjake, a posebno za sve Kiseljačana, jer smo dobili još jednog mladog hafiza, na šta smo neizmjerno ponosni.

Merjemi želimo puno sreće i uspjeha u daljem školovanju i neka je Uzvišeni Allah nagradi i nju i njene roditelje.

ALLAH MUBAREK OLSUN!

Bajrić Kenan