Promo banner

A+ A A-

Delegacija OS BiH posjetila MIZ Gacko

Delegacija Oružanih snaga BiH, koju su činili pukovnik Edin Rahić, kapetan Haris ef. Handžić, natporučnik Nihad ef. Zukorlić, kapetan Hajrudin Klepić, poručnik Sabahudin Čiva i narednik Lopo, posjetila je Medžlis Islamske zajednice Gacko. Posjeta je upriličena u četvrtak,  29.09.2011. godine u prostorijama Medžlisa.

os-gac-2011-1

Delegaciji su uputili izraze dobrodošlice, predsjednik  h. Enis Tanović  i glavni imam Sadet ef. Bilalić, i upoznali ih sa aktivnostima na području Medžlisa, o projektu obnove  džamije Mehmed-spahije Zvizdić, ostalih gatačkih džamija i Šehidskog spomen obilježja u Kuli Fazlagić.

Medžlis Islamske zajednice Gacko je 30.07.2011. godine, na tradicionalnom mevludu u Kuli Fazlagić, postavio  kamen temeljac za projekat izgradnje Šehidskog spomen obilježja za 174 vojna i 149 civilna šehida sa područja općine Gacko u protekloj Agresiji. Kamen temeljac je postavio h. Seid  ef.  Smajkić, muftija mostarski.

os-gac-2011-2

Delegacija je obišla gradilište džamije  u Gacku i Šehidskog spomen obilježja u Kuli Fazlagić.

os-gac-2011-3

Cilj posjete bio je upoznavanje sa radom, okolnostima i uslovima u kojim djeluje Medžlis i malobrojni povratnici. Predsjednik Medžlisa g. Enis Tanović, inače umirovljeni major, zahvalio se Oružanim snagama i Uredu vojnog muftije na dosadašnjoj pomoći oko realizacije vjerskog života na području općine Gacko i zaželio da ovakav vid posjete pređe u tradiciju.

os-gac-2011-4